Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت علی شایان‌فر در شورای مدیریت بحران دهیاری‌های بخش مرکزی کاشمر که ظهر امروز با حضور فرماندار کاشمر در روستای فرح‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: دولت در زمان بحران حمایت‌های خوبی دارد، در حوزه امداد و نجات و ساماندهی نیز بیشترین نقش را مردم می‌توانند داشته باشند.

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در کنار تجهیزات آمادگی افراد، سازمان‌دهی، آموزش و تمرین مهم است، افزود: باوجود گسل درونه که طویل‌ترین گسل است و ۷۵۰ کیلومتر آن در داخل ایران و ۲۰۰ کیلومتر آن در افغانستان قرار دارد لذا تلنگری خواهد بود که هیچ‌وقت نباید در خواب باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم لایروبی رودخانه‌ها، ساخت‌وساز و تصرف رودخانه‌ها عامل سیل‌های امسال

شایان‌فر تصریح کرد: عدم لایروبی رودخانه‌ها، ساخت‌وساز و تصرف رودخانه‌ها باعث حوادث بهار امسال شد. حریم و بستر رودخانه باید آزاد باشد تا توزیع عادلانه آب در سیلاب‌ها انجام گیرد. امسال بزرگ‌ترین مشکل به خاطر ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها بود.

وی گفت: در طراحی شهرها برای رودخانه‌ها با دوره بازگشت ۲۵ ساله برنامه‌ریزی می‌شود ولی در کشوری همچون ژاپن برای ۲۰۰ سال آینده برنامه‌ریزی‌های خاصی انجام می‌شود.

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی در ادامه بابیان اینکه برای حل بحران‌ها نیاز به تغییر نگاه در مدیران ارشد و برنامه‌ریز در تخصیص اعتبارات است، افزود: باید به‌جای مدیریت مقابله‌ای به سمت پیشگیری حرکت کنیم.

وی بابیان اینکه اگر مخاطرات را می‌شناسیم باید مناطق آسیب‌پذیر یک روستا و یک شهر را نیز بشناسیم، تصریح کرد: سیل‌های امسال مانند آزمایشگاه بود و محل خطرات بیشتر را مشخص کرد.

شایان‌فر بابیان اینکه یک زلزله ۳۷ برابر بمب اتمی هیروشیما از خود انرژی خارج می‌کند که باید به این امر هم توجه داشته باشیم، تصریح کرد: توجه به ساخت‌وسازهای اصولی و فنی توسط مهندسین ناظر و تغییر روش مردم در ساخت‌وساز از حوادث احتمالی جلوگیری می‌کند.

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی بابیان اینکه کارهای پیشگیرانه و آمادگی در برابر سیل در کاشمر نسبت به بردسکن بسیار پایین بوده است، افزود: کاشمر با انجام پروژه‌های آبخیزداری توانست از این بحران به‌راحتی عبور کند.

وی بابیان اینکه سیل هر قطره‌اش طلا است و بحران نیست، گفت: سیل زمین‌های حاصل خیز ایجاد می‌کند و در هنگام سیل امکان استفاده مجدد از آب سیلاب هست ولی متأسفانه از آن استفاده نمی‌کنیم و این آب به کویرمی رود.

شایان‌فر با اشاره به اینکه به‌جای دفع سیلاب به سمت مدیریت سیلاب برویم، اظهار کرد: کاهش خطرات سیل باعث افزایش بهره‌برداری از آن می‌شود و می‌توان به‌عنوان یک منبع درآمد نام برد.

سیل بحران نیست و بی‌تدبیری ما باعث بحران شد

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی بابیان اینکه سیل بحران نیست و بی‌تدبیری ما باعث بحران شد، گفت: با ساخت‌وساز مسیر رودخانه و کم کردن عرض رودخانه و عدم لایروبی این حوادث را به وجود آورد.

وی اظهار کرد: در ابتدای هر فعالیتی در مسیر رودخانه و یا ساخت‌وساز غیراصولی در هنگام شروع فعالیت باید جلو آن گرفته شود، لذا با توجه به اینکه دهیاران از ساکنین خود روستا هستند این فعالیت‌ها را به‌خوبی می‌توانند مدیریت کنند. اگر نگاهمان به سمت مدیریت پیشگیرانه باشد بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

شایان‌فر بابیان اینکه نباید غفلت خودمان را به بلا ربط دهیم، گفت: رودخانه همیشه از ارتفاعات می‌آید و مسیر خودش را باز می‌کند حال با بی‌تدبیری ما مسکن مهر را در مسیر رودخانه ساخته‌ایم و مجبور شدیم مسیر رودخانه و کال را عوض کنیم.

افزایش ۱۴۰ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی بابیان اینکه در سال زراعی امسال ۳۲۴ میلی‌متر در استان بارش داشتیم، گفت: بارندگی‌ها نسبت به مدت طولانی که ۲۰۰ میلی‌متر بود ۶۳ درصد افزایش بارش داشتیم و نسبت به سال گذشته که بارندگی ۱۳۵ میلی‌متر بود ۱۴۰ درصد افزایش بارش داشتیم.

وی بابیان اینکه بیشترین حجم بارش در کلات با ۵۰۰ میلی‌متر بود، گفت: شهرهای استان برای شرایط خشک طراحی شدند که بایستی آمادگی لازم را داشته باشیم.

شایان‌فر با اشاره به اینکه علی‌رغم بارش‌های امسال فقط ۵۱ درصد سدهای استان پر شد و فقط ۱۶ درصد سدها آب داشت و درصورتی‌که این بارش‌ها را نداشتیم در شهرها با مشکل کمبود آب مواجه می‌شدیم.

برای کاهش خسارات نگاهی علمی و پیشگیرانه داشته باشیم

مسلم ساقی، فرماندار شهرستان کاشمر نیز در این نشست اظهار کرد: باید با نگاه علمی و رهبری بحران و پیشگیرانه قبل از بروز بحران در جهت کاهش خسارات ناشی از بروز حوادث تلاش و برنامه‌ریزی نمائیم.

ساقی گفت: در حوزه پیشگیری باید نقاط آسیب‌پذیر شناسایی و با بازبینی تجارب قبلی و مستندسازی قبل از بروز هر حادثه‌ای نقاط ضعف برطرف گردد.

وی با تأکید بر آموزش در سطوح مختلف در روستاها، گفت: باید درزمینهٔ مدیریت بحران به‌ویژه در روستاها ظرفیت‌های بخش خصوصی شناسایی و از مشارکت مردم بهره‌گیری نمائیم.

فرماندار شهرستان کاشمر ابراز کرد: دهیاران باید بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز دقت و نظارت بیشتری داشته باشند. برای همه روستاهای بخش مرکزی شناسنامه مدیریت بحران باهدف شناسایی نقاط حادثه‌خیز، معابر قدیمی، پرخطر و ظرفیت‌های هر روستا تدوین شده است.

کد خبر 4804743

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر کاشمر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی بوشهر ایلام تعطیلی مدارس گرگان شهرکرد قزوین خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی شب یلدا بیرجند یاسوج آلودگی هوا بارش برف بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۳۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم

وزیر ارتباطات تاکید کرد: ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: با تلاش‌های جهادگرانه متخصصان ایرانی، در افق برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، شاهد خودکفایی و تبدیل شدن ایران به قطب فضایی منطقه خواهیم بود.

وی افزود: با وجود تثبیت فناوری‌ها در برخی حوزه‌ها، تمرکز اصلی بر بازاریابی خدمات فضایی ایران در سطح جهانی، به خصوص در زمینه پرتابگر‌های سبک و ماهواره‌های کوچک است.

زارع پور اظهار داشت : ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

وی افزود: برای رسیدن به خودکفایی کامل و چرخش خودجوش صنعت فضایی، نیازمند سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف این حوزه هستیم.

وزیر ارتباطات تاکید کرد :  جمهوری اسلامی ایران با برگزاری نمایشگاه‌ها و رویداد‌های فضایی، به دنبال جذب شرکای بین‌المللی و توسعه همکاری‌ها در این زمینه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی در این استان‌ها برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم