Web Analytics Made Easy - Statcounter

روحیه آمادگی در برابر زلزله به جای ترسیدن از آن باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیران کلان و خرد و همچنین شهروندان تقویت شود.

به گزارش شهر، پیروز حناچی شهردار تهران در جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با بیان اینکه کلانشهر تهران مانند همه کلانشهرها به طور طبیعی مستعد بحران‌های حادی است، گفت: یک بارندگی و شکستن دیواره سست می تواند شبکه مترو تهران را تحت تاثیر قرار دارد یا تبعات بعدی آتش سوزی در یک کلینیک از جمله ازدحام جمعیت و رعایت نکردن پروتکل ها می تواند آن را تبدیل به یک بحران جدی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش سوزی پلاسکو در اثر یک اتصال سیم و آتش سوزی در شبکه برق اتفاق افتاد.
حناچی افزود: تهران در طول تاریخ چندین بار با زلزله دست و پنجه نرم کرده، وجود آجر در لایه های زیرین در حفاری های مترو نشان می دهد که زلزله های سنگینی را تجربه کرده است.
او ادامه داد: ری در قرن هفتم نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر جمعیت داشته اما نمادهای تمدنی روی زمین آن به چند مورد هم نمی رسد. سه لایه تمدنی در زیر زمین قابل تشخیص است که نشان از زلزله هایی در این منطقه دارد.
شهردار تهران با بیان اینکه زلزله اصلی ترین بحران تهران است، گفت: تقریباً هر ۱۰ سال یک بار در کشور یک زلزله سنگین را تجربه می کنیم. با تحلیل گسل ها و شناسایی پهنه ها، تصمیمات با ریسک بالا را در آن محدوده نمی‌گیریم. مثلاً به مدارس و بیمارستانها در محدوده گسل مجوز داده نمی شود.
حناچی افزود: باید شرایط حاضر را همواره به عنوان یک بهانه‌ای برای آمادگی و مانور بیشتر داشته باشیم. تجربه زلزله بم نقطه عطفی تلقی می شود تا ارتقای ایمنی و فرهنگی را در دستور کار قرار دهیم.
بحث هایی مانند برق، گاز و آب نقش اساسی در بحران دارند که اگر مدیریت نشوند می‌توانند به بحران زلزله بیفزایند.
او با بیان اینکه آمادگی کشور با دو دهه پیش قابل مقایسه نیست اما این مساله کافی نیست، ادامه داد: برای نمونه در این زمینه ۱۰۰ پد بالگرد را علامت گذاری کردیم.
او با بیان اینکه باید در همه سطوح ارشد، محلی و مردم ترس را به آمادگی در برابر زلزله تبدیل کنیم گفت: در مدارس دانش آموزان را با زلزله آشنا کنیم و به جای ترسیدن روحیه آمادگی را در آنها تقویت کنیم.

شهردار تهران عنوان کرد: باندهای اضطرار تهران در شرایط خاص بسیار موثر است، چرا که تراکم خانوار و جمعیت در هکتار بالاست و نیازمند عرصه‌های باز هستیم. پادگان ۰۶ را برای این مساله می خواهیم تا با اطلاع از شرایط بحران بتوانیم تامین امکانات کنیم و به همین منظور نباید بارگذاری های سنگین در آن انجام شود. پارک های چیتگر، پردیسان و مصلی تهران نیز برای این منظور می تواند در نظر گرفته شود.

او با اشاره به تجربه جهانی زلزله ۷.۳ ریشتری که در ۲۰ ثانیه کوبه ژاپن را در منطقه توسعه یافته این کشور لرزاند گفت: ژاپن همواره تلاش می کند تا آمادگی در برابر زلزله داشته باشد اما در آن زبزله ۶ هزار نفر کشته شدند و ۳۰۰ هزار نفر بی خانمان شدند. تاثیرات مخربی را بر جای گذاشت و در شرایط زلزله مسیرهای اصلی و شاهراه ها و سود شدند و تمام پل های تک پایه با سقوط مواجه شدند. دسترسی به مسیرهای اصلی مسدود شد، با قطعی آب و آتش سوزی ها خسارات بعد از زلزله تقریباً بیشتر از زلزله شد.
حناچی اضافه کرد: توجه به مسائل بعد از زلزله از دستاوردهای زلزله کوبه ژاپن بود که خیلی از استاندارد ها بعد از آن زلزله تغییر کرد.

نخستین جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران چهارشنبه-۲۵ تیر-با حضور اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، پیروز حناچی، شهردار تهران، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، غلامحسین محمدی، رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و اعضای کارگروه های ۱۴ گانه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمادگی در برابر زلزله شهردار تهران مدیریت بحران شهر تهران آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۵۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از برگزاری تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری از سوی ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی امام خمینی (ره) خبر داد.

مرادی روزبهانی با بیان اینکه آسیب‌پذیری مراکز پرجمعیت و مخصوصاً تجمعات و نقاط پرتردد احتمال وقوع حادثه را افزایش می‌دهد، گفت: هدف اصلی این تمرین ارتقا سطح آمادگی دستگاه‌های امدادی در فاز پاسخ به حوادث احتمالی است.

روزبهانی افزود: در این تمرین عملیات اطفا حریق، نجات و انتقال مصدومین و همچنین تخلیه اضطراری جمعیت از ارتفاع با خودرو نردبان هیدرولیکی ۳۲ متری و با تحویل مصدومین به عوامل اورژانس و انتقال به مراکز درمانی تمرین شد.

در ادامه تیم عملیاتی آتش‌نشانی با برپایی فن فشار مثبت اقدام به خارج نمودن دود از محل حریق نموده و پس از ایمن‌سازی کامل محل، به کار خود خاتمه دادند.

وی گفت: این تمرین با توجه به مراحل پایانی عملیات غرفه چینی و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، قبل از شروع به کار نمایشگاه و به منظور ارزیابی میزان توانمندی در امدادرسانی به مصدومین فرضی و نحوه تخلیه اضطراری در محل‌های تعیین شده در مجموعه مصلی تهران و همچنین ارزیابی و پایش کارکرد تجهیزات تیم‌های عملیاتی در مواجهه با حوادث احتمالی برگزار شد.

روزبهانی افزود: در این تمرین نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نیروهای عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، پلیس فاتب، اورژانس تهران، ستاد اجرایی نمایشگاه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجموعه مصلی امام خمینی (ره)،اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منطقه ۷، ستادهای مدیریت بحران مناطق معین (۳، ۶ و ۱۲)، گروه‌های داوطلب مردمی دوام و نیروهای HSE شهرداری منطقه ۷ حضور داشتند.

پس از اعلام پایان تمرین، دومین جلسه کمیته ایمنی و سلامت در محل ستاد اجرایی مصلی امام خمینی (ره) در خصوص بررسی نحوه برگزاری، نقاط قوت و ضعف تمرین برگزار و ضمن پیگیری مصوبات اولین جلسه کمیته، نسبت به جمع‌بندی نظرات، پیشنهادات و ملاحظات فنی اعضا در خصوص ایمنی نمایشگاه اقدام شد.

همچنین از محل ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید به عمل آمد.

کد خبر 6099647

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • بارش تگرگ و باران شدید در غرب استان تهران
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد